Saygıdeğer Katılımcılar

Gümüşhane Üniversitesi, Yunus Emre Enstitüsü, Hazar Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Ivane Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi iş birliği ile organize ettiğimiz "Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi 2020 Gümüşhane’yi tamamlamış olmaktan gurur duyuyoruz. İlkini Gürcistan’ın başkenti Tiflis’de 10 farklı ülkeden 60’dan fazla katılımcı ile tamamladığımız kongre serimizin ikincisi olan Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi 2020 Gümüşhane, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisi dolayısıyla ağırlıklı olarak online katılım ile gerçekleştirildi. Yurtdışından 40’a yakın katılımcının yanı sıra yurtiçinden 70’e yakın katılımcının bildirileri ile destek verdiği kongrede Pazarlamadan Sağlığa, Muhasebeden Eğitime, İlahiyattan Yönetime, Finanstan Tarihe kadar pek çok alandan bildiri sunulmuştur. Disiplinlerarası bilgi şöleni olarak gerçekleşen kongrede Sosyal Bilimlerin farklı alanlarında çalışan araştırmacıları bir araya getirerek güncel konuların paylaşıldığı kongrenin bilimsel anlamda literatüre önemli katkılar sağladığını düşünmekteyiz.
Farklı dillerde 100’den fazla bildirinin sunulduğu kongrede katılımcı ve dinleyicilerinin çoğunluğunun genç akademisyenlerden oluşması Sosyal Bilimler alanına duyulan ilginin önümüzdeki yıllarda da süreceği hususunda bir kanaat oluşturmamızı sağlamıştır.

Kongremize katkılarından ötürü öncelikle bütün katılımcılarımıza ayrı ayrı teşekkürler.
Öncelikle kongrenin gerçekleştirilmesinde emeği olan ve planlama aşamasından kongre gününe kadar desteğini esirgemeyen Gümüşhane Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Sayın Halil İbrahim ZEYBEK'e teşekkürü bir borç biliriz. Ayrıca Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Sayın Şeref ATEŞ’e, Hazar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sayın Hamlet İSAXANLI’ya, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Ahmet YILIDIRIM’a ve Ivane Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi, Sosyal ve Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Sayın Tamar DOLBAIA’a teşekkür ederiz.
Son olarak, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi 2020 Gümüşhane’ye büyük katkıları olan onur kurulu, düzenleme kurulu ve bilim kurulu üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ederiz.
Yaklaşan etkinlikler için lütfen http://isr-congress.com adresini takip ediniz.

Saygılarımızla,
Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi 2020 Gümüşhane
Düzenleme Kurulu

Kongremizin bildiriler kitabı olan "ISRCongress 2020 Gümüşhane Proceedings" yayımlanmıştır. Bildiriler kitabını indirmek için tıklayınız.